Krydsfinér

Velkommen til Heiner Gringmuth 's Webside  


Valsølillegård, Knud Lavardsvej 94, DK-4174 Jystrup,Mobil tlf.:61 71 11 64,


 E-mail:   heiner.gringmuth@gmail.com    

Krydsfinér

Af en eller anden grund er løvsavearbejde kommet i miskredit.

Årsagen må ligge langt før min tid.

Fordi jeg vil påstå, at jeg inden for 30 timer er i stand til at begejstre næsten hvem som helst til at lave figurer i krydsfinér.

Selvfølgelig kan man lære at skære tredimensionale figurer ud af en massiv træklods. Men det kræver en del dyre knive og tager længere tid at lære.

En helt anden nemmere vej byder teknikken med at bygge en figur op i krydsfinér.

Når man skærer figuren ud af massiv træ, fjerner man så vidt som muligt store stykker af materialet med at save væk, til man kommer til den grove form.

I arbejdet med krydsfinér bygger man den grove form op i lag, som man saver ud ét ad gangen. Det er meget indlysende, hvordan en figur kan bygges op i lag. Ud over det vil enhver, der er rimeligt god til at tegne, hurtigt kunne tegne sine egne skabeloner og dermed udforme sine egne ideer til figurer. En del af charmen med figurer i krydsfinér ligger i den flotte tegning lagene af træ og lim giver det færdige værk.

Af materiale kræves der ikke andet end mindre stykker krydsfinér, som findes af forskellige træarter. Desuden er der brug for en løvsav, et skærebræt, trælim, skruetvinger, rasp og sandpapir og trælak ...

Og en glad instruktør

                             Med venlig hilsen

                           Heiner Gringmuth

Copyright    Heiner Gringmuth

For problems or questions regarding this web contact heiner.gringmuth@gmail.com